Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Hærens Operative Kommando
Forsvaret
23. september 2014

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
 

  -  

    


30-11-2006
Ammunitionsryddere sikrede NATO-topmødet
Ti danske ingeniørsoldater var parate til at gribe ind, hvis der skulle sikres mod kemiske stoffer.


15-11-2006
Danskere i USA
FORT BRAGG, USA: Danske soldater med fast tjeneste i Stettin i Polen forbereder udsendelse som del af nyt hovedkvarter i Afghanistan.


09-03-2005
Kosovos premierminister anklaget for krigsforbrydelser
Det dansk ansvarsområde i Kosovo er roligt trods anklager om krigsforbrydelser imod Kosovos premierminister.


07-10-2004
Nyhedsbrev fra danske soldater i Sudan
Vi seks danskere, der indgår i United Nations Advance Mission (UNAMIS), blev med kort varsel deployeret fra Danmark til Sudan i slutningen af juli.


07-06-2004
Ændring af feltpostadresser til udsendte enheder
Postforsendelse til udsendte enheder, specielt til DANCON/IRAK, har igennem en periode været ramt af uregelmæssigheder. For at fjerne en mulig fejlkilde har Det Danske Internationale Logistik Center (DANILOG) efter drøftelse med Post Danmark (PD) besluttet at ændre adresseringen til udsendte enheder.


14-05-2004
Bortført dansk FN-soldat lokaliseret
De georgiske myndigheder regner med en hurtig frigivelse af den bortførte dansk FN-soldat Henrik Sørensen, der torsdag blev bortført sammen med to tyske kolleger og en lokal tolk i den tidligere sovjetiske udbryderrepublik Abkhasien.


14-05-2004
Dansk soldat i Kosovo omkommet ved uheld med køretøj
Det er med stor beklagelse, at Hærens Operative Kommando må meddele, at en dansk soldat overkonstabel Susanne Lauritzen lørdag eftermiddag er omkommet af sine kvæstelser i forbindelse med et færdselsuheld i Kosovo. De pårørende til den omkomne er underrettet.


14-05-2004
Danske soldater hjem fra Makedonien
De 11 danske soldater, der indgår i Allied Harmony i Makedonien, skal hjemtages pr. 31. marts 2003. NATO besluttede den 17. marts 2003 at afslutte missionen for at lade EU overtage den nuværende NATO mission.


14-05-2004
Danske soldater i Georgien
Hærens Operative Kommando har søndag formiddag været i kontakt med Kaptajn Henrik Sørensen, der er udsendt til Georgien. Henrik Sørensen beretter, at alle danskere i Georgien har det godt.


14-05-2004
Danske soldater muligvis til Sudan
Danmark er klar til at sende 45 soldater til Sudan, hvis der kommer en fredsaftale i det uroplagede afrikanske land.


14-05-2004
De daglige rutiner i de internationale missioner
- ”Så kører vi igen”, lyder det fra de danske lejre, når en af enhederne iværksætter en af de daglige patruljer. Patruljer sendes ud i både lette personkøretøjer og i pansrede mandskabsvogne. Der patruljeres i dagslys for at blive set, men der patruljeres også om natten.


14-05-2004
Det karakteristiske smæld fra et projektil
Eksperter lærer soldater om lyden fra projektiler. Soldaterne får dermed mulighed for at lære, hvordan de finder ud af, hvor et skud kommer fra.


14-05-2004
Erfaringsindhentning og behandling af ”Lessons Learned”.
Brigadegeneral Clemmesen er i Berlingske Tidende d.d. citeret for, at Forsvaret har en laden stå til holdning i forbindelse med bl.a. Kabululykken 06. marts 2001. Citat: ”Man har heller ikke efterfølgende undersøgt uheldene professionelt, så man kunne få at vide, ikke blot hvad der skete, men også hvorfor de skete”.


14-05-2004
FN-observatører frigivet
Hærens Operative Kommando kan bekræfte at de fire gidsler, heriblandt den danske kaptajn Henrik Sørensen nu er frigivet og er i FN’s varetægt i Tiblisi.


14-05-2004
Forbindelse til udsendte danskere via telefonavis
Hærens Operative Kommando og Flyvertaktisk Kommandos telefonavis giver mulighed for at få informationer om danske styrker, der p.t. er udstationeret på Balkan, i Afghanistan,Kirgisistan og Irak.


14-05-2004
Hæren reducerer sit bidrag i Kosovo
Som følge af den generelt forbedrede situation og stabilitet i Kosovo reduceres det danske bidrag til KFOR med ca. 113 mand ved hjemtagelsen af en spejdereskadron og en pansret panserværnsraketdeling samt enkelte mekanikere og signalpersonel i august 2003 i forbindelse med rotationen af det danske bidrag hold 8 til hold 9.


14-05-2004
Job-hjælp til udsendte soldater
Soldaterne skal have ro til at passe deres arbejde under udsendelse. Derfor hjælper jobkonsulenten med at finde job eller uddannelse.


14-05-2004
Litauisk soldat involveret i uheld ved den danske styrke i Kosovo
En litauisk soldat blev i formiddags kvæstet i forbindelse med arbejdet ved en maskine, der anvendes til at fylde sandsække.


14-05-2004
Mineulykke i Makedonien, ingen danskere involveret
To soldater blev dræbt og tre soldater blev hårdt kvæstet i forbindelse med en mineulykke ca. 40 kilometer Nordøst for Skopje. De nærmere omstændigheder for ulykken kendes ikke. De omkomne og sårede var tjenestegørende i missionen Allied Harmony i Makedonien. Ingen danskere var på nogen måde involveret i ulykken. Danmark bidrager p.t. med 11 mand til Allied Harmony.


14-05-2004
Seks danske soldater til Liberia
Hærens Operative Kommando sender i dag seks danske soldater, heraf en læge, til Liberia i en seks ugers periode. Her skal de deltage i opbygningen af et FN hovedkvarter i Monrovia i Liberia, hvor FN vil etablere en styrke på ca. 15.000 mand.