Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
fsvnet_jgk
Forsvarets Logo
30. juni 2016

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Træningsøvelse 
Jægere og faldskærm. Ingen øvelse uden indsættelse på denne måde.
Jægere og faldskærm. Her blev tilskuerne til træningsøvelsen heller ikke skuffet. Der blev sprunget fra både lav og stor højde, og landeområdet var både på pladsen og vandet ud for tribunen med Hendes Majestæt Dronningen og de særligt indbudte gæster.
 
05-11-2011 - kl. 16:08

Kæmpe interesse for ”en Jæger-dag på kontoret”

 

AALBORG: Jægerkorpsets træningsøvelse på, over og i Aalborg Havn tiltrak sig flere tusinde tilskuere. Ud af den lette tåge kom faldskærme, helikoptere, jægere i frit fald, F-16, hurtige motorbåde og en række spændende køretøjer.

Af PIC HOK, Foto: FLV-FOTO Nord

De stod hele vejen langs Honnørkajen, på Limfjordsbroen, på Nørresundby-siden og oven på en hel stribe brandbiler, der var linet op, tilskuerne til Jægerkorpsets offentlige træningsøvelse i anledning af korpsets 50 års jubilæum lørdag 5. november.

Tilskuerne fik et indblik i det, som Jægerkorpsets chef, oberstløjtnant Claus A. Wammen, med et glimt i øjet betegnede som ”en dag på kontoret for en Jæger”.

Og tilskuerne fik også et glimt af Hendes Majestæt Dronning Margrethe, der gæstede øvelsen og Jægerkorpset.

Såvel dronningen, som de mange tilskuere, så jægere til lands, til vands og i luften i både, på motorcykler, til fods, i kampsvømmerudstyr, i faldskærm med mere udføre selvtillidskrævende øvelser som udspring fra 18 meter, landing i havnen eller på honnørkajen med faldskærm, VIP-beskyttelse, befrielse af gidsler med meget, meget mere.

Som eksempelvis da snipere (finskytter) blev sat af på toppen af den karakteristiske hvide Hedegaard-silo, på en kran og på toppen af et kobbertårn. Altså direkte udstigning fra helikopter.

Øvelsen gav et indblik i bare nogle af de færdigheder, som jægerne besidder. For hvor korpset for 50 år siden blev oprettet med det formål at kunne indhente efterretningsoplysninger forud for et egentligt krigsudbrud af den kolde krig, så er opgave-spektret i dag anderledes omfattende.

Men de helt gamle dyder som at være faldskærmsspringere af international topklasse er stadig et særkende, kunne alle på havneområdet konstatere. Såvel Dannebrog som Jægerkorpsets eget flag dalede således ned fra himlen med faldskærmsspringere. Men de kom også ud af en EH-101 via fast-roping ned på kajen.

50 års jubilæet blev markeret behørigt med både honnør-salut fra garnisonsbyens kanonlaug, og med flash bangs, præcisionsskydning, røg og mange flere effekter til glæde for både små og store drenge.

 

Hendes Majestæt Dronning Magrethe invies i Jægerkorpsets kompetencer
Hendes Majestæt Dronning Margrethe indvies i Jægerkorpsets kompetencer af chefen, oberstløjtnant Claus A. Wammen. Yderst til højre chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Agner Rokos.

 

 

En ”såret” jæger hoistes til en Lynx-helikopter.
En ”såret” jæger hoistes til en Lynx-helikopter.

 

En af jægernes kompetencer er Force Protetion – personbeskyttelse.
En af jægernes kompetencer er Force Protetion – personbeskyttelse. En VIP blev angrebet, og eskorteholdet sikrede VIP’en og besvarede ilden fra angriberne.

 

Rapelling er en hurtig måde at forlade en helikopter på
Rapelling er en hurtig måde at forlade en helikopter på, hvis den ikke kan lande. Også denne disciplin viste jægerne.