Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Søværnets Operative Kommando
Forsvarets mærke
22. august 2014

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Irak 
OmrådekortDa USA og koalitionspartnere havde afsat Iraks diktator Saddam Hussein i foråret 2003, besluttede Folketinget, at Danmark skulle bidrage til at opretholde freden. Siden magten 28. juni 2004 blev overdraget til Iraks midlertidige regering, har danskerne bistået de nyuddannede irakiske sikkerhedsstyrker med uddannelse, med sikkerhed og med at indsamle våben samt ved at hjælpe ved husundersøgelser og vejspærringer.

Der er desuden ydet en stor indsats med at uddanne de irakiske sikkerhedsstyrker, så de gradvis rustes bedre til at varetage opgaven med at skabe sikkerhed, ro og orden.

Ud over de velkendte militære opgaver har soldaterne også opgaver med et mere civilt præg. Opgaverne kan være at hjælpe med at skaffe drikkevand, holde opsyn med irakiske civile installationer (oliepumper, vandværker, rådhus mm.), indretning af skoler og hjælp til at fremme demokratiske fremgangsmåder.

Søværnet bidrager med personel til ovennævnte opgave samt med personel til Protection Team Basra, Protection Team Bagdad, NATO Training Mission – Bagdad og Combined Military Assisted Training Team Bagdad.


Relevante links for denne side findes i højre side.