[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Iført ørkenuniform, warmpeace - den næsten obligatoriske fleecetrøje blandt soldaterne – og partisantørklæde mødte H.K.H. Kronprins Frederik sammen med udenrigsminister Lene Espersen og forsvarsminister Gitte Lillelund Bech de danske soldater i Afghanistan. Kronprinsen og ministrene landede i Camp Price – den danske hovedlejr – i helikopter, og efter en sikkerhedsbriefing og aftensmad i Cookhouse kunne Kronprinsen tale uformelt med soldaterne over en kop kaffe på soldaterhjemmet.


H.K.H. Kronprins Frederik drikker kaffe på kuffen med soldaterne.

- Det mod I udviser, det bøjer jeg mig dybt i støvet over. Og det er ikke bare noget, jeg skal sige. Det er et mod, der er ubeskriveligt, og jeg er dybt imponeret over jer alle sammen, sagde Kronprinsen.
Kronprinsen, der selv er uddannet frømand, faldt hurtigt i hak med soldaterne. Og det var tydeligt, at han - ligesom soldaterne - nød besøget.
- Her får jeg mulighed for at snakke med soldaterne. Og se deres ro og deres måde at takle deres situation hernede, sagde Kronprinsen.


Kronprinsen prøvede også soldaternes udstyr.

H.K.H. Kronprins Frederik tilbragte 24 timer i Camp Price, hvor han blandt andet besøgte kampvognsdelingen, hilste på en opklaringspatrulje, der netop kom hjem til lejren, og Bravokompagniet.

Læs mere om besøget her