[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Værnsfælles Forsvarskommando

Operation Inherent Resolve
Træningsbidraget – Irak

Træningsbidraget har i denne uge holdt pause i træningen af 2. Anbar, som er den enhed, der har ansvaret for sikkerheden ved det yderste perimeterhegn på Al Asad Air Base. Årsagen til træningspausen er, at 2. Anbar er under inspektion, hvilket vil sige, at de får kontrolleret deres færdigheder.

Træningsbidraget har afsluttet den sidste af fire ugers træning af 300 soldater fra 4. bataljon fra kommandobrigaden ved Border Guard Force.

Soldaterne har blandt fået uddannelse i førstehjælp, gevær M16, enhedsuddannelse samt i forhold til at finde og uskadeliggøre vejsidebomber.

Derudover er der gennemført uddannelse indenfor specialistkurserne morter samt i forhold til at finde og uskadeliggøre IED’er.

Kurset blev, traditionen tro, afsluttet med en fodboldkamp mellem irakere og trænere. Irakerne vandt en fortjent sejr. Derudover var der afslutningsparade med uddeling af uddannelsesbeviser til de irakiske soldater og taler af den danske chef og den irakiske bataljonschef.

Det dansk ledede Building Partner Capacity (BPC) ved Task Force Lion har pr. 11. december 2017 gennemført og afsluttet træning af i alt 9.580 irakiske
soldater og politifolk.

Om træningsbidraget
Træningsbidraget indgår i et dansk-britisk Building Partner Capacity (BPC), som er ledet af den danske oberstløjtnant. Træningsbidraget består af instruktører/trænere fra henholdsvis Danmark, Estland, Letland og Litauen.


Det irakiske hold respekterer den irakiske nationalsang. Foto: Presseofficer Søren Egebæk.

Resolute Support Mission – Afghanistan
Det danske Mobile Force Protection Team i Kabul har blandt andet opgaven med at sikre, at rådgivere kan komme sikkert frem til det sted, de skal hen. I den seneste uge har det danske hold været involveret i 19 transporter hvor de har støttet rådgiverne. 

I Resolute Support-missionen er der desuden gennemført et kursus ved navn Guardian Angel (GA). Kurset går blandt andet ud på at genopfriske og klargøre rådgivere til eventuelt farlige situationer.Der blevet trænet trækning af pistol, trækning af riffel og øvelse i situationsbestemte seancer, hvor soldaterne blev udfordret med forskellige dilemmaer fra tidligere rådgivere.