Værnepligtige i felten

Øvelser i felten. Foto: Jeanette Ørskov Pedersen / Forsvaret

Føringsstøtteregimentet modtager og uddanner årligt to hold værnepligtige i forløb, hvor der i dén grad bliver rykket nogle grænser. Struktur, rutiner og øvelser er blot nogle af de ting, vores værnepligtige kan forvente, når de starter på Ryes Kaserne i Fredericia.

Jeg ved ikke, hvad jeg havde regnet med, men det er psykisk hårdere end forventet, men det er også fedt, for man bliver virkelig bygget op og finder ud af, hvem man er.

 

Soldaterlivet er virkelig noget, der præger de fleste mennesker. Der bliver vendt op og ned på mange ting, man er vant til, og et meget stærkt kammeratskab bliver opbygget. Det kan næsten ikke undgås, når man som soldat bliver presset og skal holde hinanden oppe.

 

Kammeraterne bliver ens familie, der både 'lider' og har fantastiske oplevelser sammen.

 

Det er som en stor familie, hvor vi samtidig er her for at udføre noget. Det er også det, vi får at vide i forhold til disciplin - er der en, der har mistet sin hat, så har vi alle mistet den. Vi er alle sammen i samme båd.

 

Føringsstøtteregimentet også har ansvaret for at gennemføre en særlig værnepligt kaldet "Cyberværnepligt". Den cyberværnepligtige gennemgår indledningsvist Hærens Basisuddannelse på samme vilkår som øvrige værnepligtige, men fortsætter efterfølgende på en seks måneders cyberuddannelse. Her lærer den cyberværnepligtige om it-sikkerhed, og hvordan man forsvarer it-systemer mod cyberangreb.

 

Jeg er overrasket over, at jeg slet ikke kan slippe det, når jeg kommer hjem. Jeg tænker ikke på andet end at være soldat. Har jeg nu husket alle mine ting, har jeg tabt noget. Det er jo både godt og dårligt.

 

Føringsstøtteregimentet gennemfører kurser og uddannelser i kommunikationssystemer for hæren, og uddanner soldater til at løse opgaver med it-infrastruktur under feltmæssige forhold. Føringsstøtteregimentet er desuden Hærens kompetencecenter inden for fjernundervisning.

 

Sidst opdateret 23. juni, 2020 - Kl. 12.49