Konstabel Mikkel Jørgensen


Konstabel Mikkel Jørgensen blev skudt, da han var på en patruljering i området øst for Patruljebase Bridzar. Kammerater og sanitetssoldaterne ydede førstehjælp på stedet, før han blev evakueret med helikopter til felthospitalet i Camp Bastion.

Chefen for Den Danske Kampgruppe, oberst Lennie Fredskov, skriver: 
"Den Danske Kampgruppe mistede en dygtig og samvittighedsfuld soldat den 23. oktober, da konstabel Mikkel Jørgensen blev ramt af et fjendtligt projektil under en patrulje i området omkring Patrol Base Line.
Mikkel startede som dragon i Holstebro i august 2009, og i december samme år påbegyndte og gennemførte han Hærens Reaktions Styrkeuddannelse ved II Bataljon, Den Kongelige Livgarde.
Omstillingen fra dragon til garder faldt Mikkel let, for han gik til nye opgaver med styrke og optimisme. Han strålede af godt humør, hjælpsomhed og omsorg for sine kammerater. Derfor var det også naturligt, at Mikkel blev sygehjælper og geværskytte 3. Et arbejde som han var stolt af, og som han udførte samvittighedsfuldt.
Mikkel var ikke blot en dygtig soldat. Han var også en rigtig god kammerat. Mikkels glæde ved livet, hans overskud og store hjælpsomhed gjorde ham afholdt blandt kammeraterne. Det mærker man tydeligt i kompagniet. Han var med god grund stolt over at være en del af Charlie-Kompagniet, og han satte en ære i at yde sin del til opgavens løsning. Det var helt i Mikkels ånd, at kompagniet fuldførte sin patrulje, og at kompagniet gik ud igen næste dag.

Mikkel vil blive savnet og husket. Mikkels død gør ondt på hans nærmeste kammerater og på os alle. Men vi tænker først og fremmest på Mikkels mor og far og på hans lillebror.
Vi vil ikke glemme dig.

Æret være dit minde."


Chefen for Charlie-Kompagniet, major Eskil Villareal Berger, skriver:
”At gennemføre en overmenneskelig indsats.” Det var dét, Mikkel besluttede sig for, da han tog med os til Afghanistan. Beslutningen om at tage herned var præget af mere end naturlig nysgerrighed. Han kunne mere end de fleste.

Et særligt kendetegn ved Mikkel var hans særdeles gode forhold til kammeraterne. Livsglæde og positivitet. Det var andre vigtige egenskaber, der kendetegnede Mikkel. Han var for det meste klar til sjov og kunne altid fremvise et stort smil til alle omkring ham. Mikkel var stærk som en okse og samtidig en intelligent ung mand. Han var blandt de bedste til sin funktion som sygehjælper. Han bar for sin gruppe det livgivende materiel, som i sidste ende kunne betyde forskel på liv eller død. Han bar, og det kunne han, fordi det ikke var vægten af taske og udrustning, der betød noget for ham, men dét at kunne hjælpe alle andre, når det gjaldt.  
Sidst men ikke mindst kunne vi altid mærke på Mikkel, at han bar på en kæmpe hengivenhed for sine kammerater. Mikkel var i 3. gruppe i 3. deling, som nu kommer til at savne ham usigeligt meget, ligesom hele Charlie kompagniet vil gøre det.
Men vi går ud igen, vi kryber ikke ind i et musehul, vi kæmper videre.
En dag er vores mission her slut.
Men vore gode minder om Mikkel slutter aldrig.

Æret være hans minde."

Æret være Mikkel Jørgensens minde


Tjenesteforløb:

3. august 2009 Indkaldt til 2 HBUESK/ II JDR
28. november 2009 Ansat ved 5 HRUKMP/ II UDDBTN LG
Juli 2010 Udsendt til ISAF


Bisat:
Toreby Kirkegård, Torebyvej 56, 4891 Toreby