Konstabel Simon Mundt Jørgensen


Konstabel Simon Mundt Jørgensen

Chefen for Den Danske Kampgruppe i Helmand, oberst Lennie Fredskov:
Det er forfærdeligt at høre om vores soldats dødsfald. Vi er alle dybt berørte, og vores tanker går til hans familie, hvis verden med ét er sunket i grus.
Mine tanker går også til kammeraterne i Charlie-kompagniet, som i disse timer er ramt af chokket over en god vens alt for tidlige død."

Chefen for Charlie-kompagniet, major Eskil Villareal Berger, har skrevet disse mindeord:
"Simon kom til Livgarden i december 2009 efter sin værnepligtstid ved Gardehusarregimentet. Han blev kører i 1. gruppe i 3. deling, og gruppen, delingen og kompagniet var glade og trygge ved Simon i den funktion.

Han var en dygtig og god soldat, der var respekteret af alle. Umiddelbart var Simon en forsigtig type der ikke sad og råbte op i større selskaber, men når man fik Simon på tomandshånd og fik ”åbnet døren” ind til ”Mundt”, som han blev kaldt i kompagniet, fandt man en fantastisk fin og stærk person med et rigtig godt humør. Vi vil huske Simon for hans rigtig gode humor og hans ”dejlige griner”.

Simon elskede sit arbejde i forsvaret, og ville gerne fortsætte sin karriere her. Særligt sanitetstjenesten havde hans opmærksomhed, ligesom han også gerne ville være Falck-redder. Simon var fra C-COY, det er helt sikkert - og han er stadig en del af os.
Han er den del af os, der samme dag, han afgik ved døden, fortsat sikrede, at det arbejde, som han havde påbegyndt den morgen, blev fuldført. Og han er stadig en del af den opgave, vi løser og til februar er færdige med. Vi arbejder og sveder og kæmper i hans ånd, og vi savner ham allerede rigtigt meget!

Vores tanker går til hans familie og venner. De går en hård tid i møde, men de skal vide, at hele Livgarden, og i særdeleshed kompagniet her, altid vil huske Simon og holde hans minde højt i ære.

Æret være dit minde."

 

Æret være Simon Mundt Jørgensens minde


Tjenesteforløb:

3. august 2009 Indkaldt til 1 HBUKMP/II UDDBTN LG
28. november 2009 Ansat ved 5 HRUKMP/II UDDBTN LG
Juli 2010 Udsendt til ISAF

Bisat:
Korsør Kirkegård, Kjærsvej 2, 4220 Korsør

Mindesten:

Mindesten i Korsør for Jimmi Bøgebjerg Petersen og Simon MundtJørgensen


Mindestenens placering:
Korsør Rådhuspark, Caspar Brands Pl. 10, 4220 Korsør