[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Masser af bulder på Antvorskov Kaserne lørdag

Foto: Leo Grøndal  Tekst: John Jakobsen

Med panserede mandskabsvogne, våben og heste var der masser af bulder på Antvorskov Kaserne lørdag. Men de over 1000 gæster fik også en solrig dag med mulighed for feltrationer og snak.

Med forældredag og jubilarstævne var Antvorskov Kaserne et mylder af mennesker lørdag. I solskinnet vandrede pårørende og interesserede rundt på det store område, hvor der var sørget for masser af oplevelser. Også veteranerne fra Danske Gardehusarforeninger og Sjællandske Livregiment Soldaterforeninger fyldte godt i landskabet.

Blandt de mange tilbud var prøvesmagning af feltrationer, kørsel med pansret mandskabsvogn, demonstration af laserduelsystemet og naturligvis besøg hos hestene. Der også medvirkede ved et par opvisninger.

De mange forældre og søskende fik også lejlighed til at se, hvordan soldaterne bor. Og ikke mindst få en snak om soldaterlivet før og nu.

Åbent hus på kasernen er lige noget for en frisk dreng. Og fire-årige Mathias var ikke sen til at udforske muligheden for at sidde i en rigtig jeep og sigte med et rigtigt maskingevær. Turen i pansret mandskabsvogn var også skæg - selvom det bumpede lidt rigeligt. Hans far Steffen Pilgaard havde først og fremmest taget turen til kasernen for at gense det sted, hvor han selv aftjente sin værnepligt i 1986. - Nu er jeg chauffør og har slet ikke noget med militæret at gøre. Men det er da spændende at se det hele. Den største forskel fra dengang er nok, at alt udstyret er meget nyere, siger Steffen Pilgaard.

Veteranerne lyste op på kasernen i lørdags. Per Andersen nød feltrationerne. Selv var han ved Gardehusarregimentet i 1955. - Jeg mener, at det er vigtigt, at vi holder fast ved traditionerne. Også selvom vi ikke længere skal til Næstved. Regimentet kan jo ikke gøre for, hvad politikerne har fundet på at beslutte, siger Per Andersen.