Eftersøgning og redning

 

 • 09.11: Joint Rescue Coordination Center (JRCC) modtog anmeldelse om drivende kajak med bunden i vejret lige nord for Langø. Beredskabet blev bedt om at undersøge båden, mens JRCC forsøgte at finde kajak-ejere omkring farvandet. Kajakken blev fundet og matchet med en ejer, som kunne fortælle at kajakken måtte være drevet til havs.

 • 10.09: Joint Rescue Coordination Center (JRCC) modtager via 112 anmeldelse om en kite-surfer, som tilsyneladende ikke kan komme ind ved egen kraft. Kystredningstjenesten fra Thorup Strand Reningsstation og beredskabet blev bedt om at sejle til stedet. Beredskabet nåede først frem og de kunne hjælpe den trætte surfer i land, hvor ambulance ventede, så han kunne blive tilset.

 • 12.11: 69-årig tysk turist får ildebefindende mens han er ude at surfe.
  En anden surfer får reddet manden i land, hvorfra han flyves til Skejby.
  Desværre erklæres manden for død på sygehuset.

 • 14.13: Joint Rescue Coordination Center (JRCC) modtog anmeldelse om kæntret sejlskib i fjorden med 4-5 personer ombord. Selvom der ikke var panik ombord valgte JRCC at sende både helikopter og skibe (bl.a. marinehjemmeværnsfatøjet Patrioten) til positionen. Der var heldigvis ”blot” tale om en grundstødning og med beredskabsbådens hjælp kom de nødstedte flot igen og kunne fortsætte sejladsen.

 • 14.13: Baltic Sailor melder, at de har et besætningsmedlem, der er kommet alvorligt tilskade som følge af en faldulykke i Øresund.
  Redningshelikopteren fløj ud til skibet, som samtidigt vente stævnen mod Københavns havn. Besætningsmedlemmet blev erklæret omkommen og bragt i land i København. Skibet er tilbageholdt af Søfartsstyrelsen.

Andre Assistancer

 • 13.14: Nauticat 33 havde motorstop ved skudehavnen ved Aalborg. Den fik assistance af marinehjemmeværnsfartøjet Patrioten.

Olieobservationer

 • 10.52: Skib Prima har ramt en bøje og fået den i skruen, for derefter at gå på grund. Skib er tilbageholdt af Søfartsstyrelsen og afventer dykkere til få fjernet bøjen.

Hjælp til andre myndigheder

 • Forsvaret støtter politiet med bevogtningsopgaver og grænseovervågning.