Eftersøgning og redning

  • 11.38. Sæby Redningsstation blev sendt til assistance for en motorbåd, der havde motorstop ud for Hals. Det var redningsmandskabets vurdering, at situationen var så alvorlig, at den blev opklassificeret til en nødforebyggende redningsindsats.

17. september

  • 00.35. Forsvarets Redningscenter kontaktes af politiet på baggrund af en anmeldelse om, at en person er sejlet ud i Grønsund og ikke er kommet tilbage. Forsvaret beder politiet undersøge detaljer i sagen. Det viser sig herefter, at der ikke er behov for at indsætte enheder fra Forsvaret.  

 

Olieobservationer/indsættelse af miljøberedskabet

  • En helikopter, der deltager i en øvelse ved Hvide Sande, indsættes kortvarigt til støtte for politiet i forbindelse med en brand på en fabrik i Hvide Sande, hvor der er risiko for forurening af havet. Politiet anvender helikopteren til at skaffe sig et overblik over situationen. Miljøskibet Gunnar Thorson, der også deltager i øvelsen, er i dialog med indsatsledelsen for at tilbyde assistance, men det vurderes, at der ikke er behov for det. Hvide Sande redningsstation støtter med transport af personer i forbindelse med indsatsen.