Eftersøgning og redning

  • 17.18. En redningshelikopter blev indsat, da to surfere blev meldt i mulige problemer mellem Thisted og Mors. Helikopteren observerede, at begge var god behold. Der blev ikke konstateret tegn på en søulykke.
  • 19.02. Forsvaret modtog melding om en drivende jolle. Falck Struer blev sendt afsted med en båd. Beredskabsbåden fik motorproblemer, og derfor blev indsættelsen til en nødforbyggende redningsoperation, og Thyborøn Redningsstation blev sendt til undsætning. Beredskabsbåden fik selv styr på motoren og kom sikkert i havn. Redningsstationen fortsatte eftersøgningen af den drivende jolle.

 

Andre maritime assistancer

  • 06.54. Forsvaret modtog melding om at sejlskib var gået på grund ved Hørup Hav. Marinehjemmeværnsfartøjet Budstikken gik til assistance og fik skibet fri. Sejlskibet fortsatte for egen kraft.
  • 12.21. Et sejlskib med knækket mast og mulig vandindtrængen blev observeret øst for den nordlige del af Langeland. Patruljefartøjet Freja var i området og gik til assistance. Havaristen havde situationen under kontrol og fortsatte for egen kraft til Spodsbjerg. Der var ingen vandindtrængen.
  • 12.23. Et sejlskib meldte om en rorskade ved Vejrø. Miljøskibet Sif bugserede skibet til Vordingborg.