Ambulanceflyvninger

 

13. september

 • 18.51: Patient overført fra Hanstholm til Rigshospitalet.
 • 20.49: Patient overført fra Skejby til Rigshospitalet.


Eftersøgning og redning

 

13. september

 • 13.12: Der er modtaget en automatisk alarm fra en dansk fiskekutter i Jammerbugten. Det viste sig at være en fejlaktivering.
 • 14.51: En Trimaran kæntrede i Lillebælt. Den blev assisteret i havn.
 • 19.38: Der blev ydet assistance til en båd i Thyborøn Kanal, som blev slæbt i havn.
 • Arktisk Kommando: Mandag eftermiddag (11/9 2023) vestgrønlandsk tid modtog Arktisk Kommando en meddelelse om, at krydstogtskibet Ocean Explorer var grundstødt i Alpefjord i Nordøstgrønland, og at skibet ikke umiddelbart er i stand til at komme fri ved egen hjælp.
  Om morgenen 13. september lokal tid ankom Naturinstituttets fiskeforskningsskib TARAJOQ, der er ejet af Grønlands Selvstyre, til det grundstødte krydstogtskib OCEAN EXPLORER i nationalparken i Nordøstgrønland.

  Efter indledende undersøgelser og kontakt mellem de to skibe forsøgte TARAJOQ at trække OCEAN EXPLORER fri af grunden ved højvande. Forsøget lykkedes desværre ikke, hvorfor situationen stadig er således, at OCEAN EXPLORER står på grund i Alpefjord.

  Det er fortsat Arktisk Kommandos første prioritet at få inspektionsfartøjet KNUD RASMUSSEN frem til havaristen. Besætningen i KNUD RASMUSSEN gør sit bedste for at nå frem så hurtigt som muligt. På grund af vejret i området, hvor KNUD RASMUSSEN befinder sig, har skibet måttet sænke farten en smule. KNUD RASMUSSEN forventes fremme i løbet af aftenen fredag den 15. september.

 

Støtte til det civile samfund

 • 16 frivillige fra Landsdelsregion Vest og 6 frivillige fra Landsdelsregion Øst har i perioden fra den 5-12. september været indsat til støtte for politiet i tre opgaver.

 

Ammunitionsrydning

 • Ammunitionsrydderne har i perioden fra den 5-12. september været indsat til støtte for politiet 7 gange. Vagthavende ammunitionsrydder har ydet rådgivning til politiet i yderligere 10 tilfælde.