Eftersøgning og redning

 

22. januar

  • Arktisk Kommando: Søndag aften 22. januar var inspektionsfartøjet Knud Rasmussen fra 1. Eskadre involveret i en redningsaktion lidt syd for Aasiaat. En mindre jolle Poca 550 med en person ombord sad fast i isen og havde brug for assistance. Knud Rasmussen sejlede mod den sidst kendte position og ankom til området sent på aftenen. Heldigvis havde manden i jollen en velfungerende radio og jollen var udstyret med en is-projektør hvilket gjorde eftersøgningen meget nemmere.
    Knud Rasmussen havde tilrigget et løfte-åg og var klar til at løfte jollen ud af isen, men det viste sig at opgaven kunne løses ved at bryde en rende gennem is bælterne. Jollen kunne sejle tæt bagved inspektionsfartøjet og derved var vejen banet tilbage til Aasiaat.
    Takket være god kommunikation med Aasiaat radio og det rigtige sikkerhedsudstyr i Jollen, blev en uheldig hændelse til søs løst uden personskader.


23. januar

 

  • 07.09: En AIS (Automatic Identification System) SART (Search and Rescue Transponder) fra islandsk ansvarsområde blev registreret. Der er tale om en beskadiget bøje fra et fiskeskib.
  • 10.46: Der skete en drukneulykke nord for Assens havn. En person blev reddet op af vandet 5 meter fra kysten.