[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Hos Forsvarets Rekruttering har de svært ved at få armene ned i de her dage. En rapport viser nemlig, at de unge har taget overordentlig godt imod Forsvarets Dag - og det kan vise sig at være meget værdifuldt for Forsvaret.

- Jeg er overvældet. Vi har løbende fået evalueringer ind, men med årsrapporten har vi fået den store, samlede vurdering, og den viser, at Forsvarets Dag er en stor succes, siger kommandørkaptajn Alan Damm, der er chef for Forsvarets Rekruttering.

Tallene fra Epinions rapport bakker de flotte ord op. Godt 12.000 unge besvarede et spørgeskema i forbindelse med Forsvarets Dag. Et af spørgsmålene lød: "Vil du sige, at dit indtryk af Forsvaret er mere positivt eller mere negativt, end før du kom i dag?"

Her svarede 19 procent "meget mere positivt", 50 procent svarede "mere positivt" og 27 procent svarede "det er nogenlunde det samme".

Stor ære til personellet
En stor del af fortjenesten kan direkte tilskrives det personel, som hjælper og vejleder de unge, når de møder op til Forsvarets Dag.

- En af de ting, jeg hæfter mig ved, er, at de unge er overordentligt positive overfor personellet, siger Alan Damm og henviser til, at hele 98 procent af de unge opfattede personalet som imødekommende og engageret.

Trods den positive vurdering fra de unge fortsætter arbejdet med at udvikle Forsvarets Dag.

- Vi skal sørge for ikke at hvile på laurbærrene. Blandt andet mener de unge stadig, at der er for meget ventetid i løbet af dagen. Vi har skabt en succes ved at tale med de unge på deres præmisser, men vi skal stadig udvikle, siger Alan Damm.