[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Fredag aften havde han chancen for at bokse sig i VM-finalen, men Carsten Hammer Sørensen mødte sin overmand i aserbajdsjaneren Ahmadov Tofig.

Det betyder, at danskeren måtte nøjes med bronze i VM i militærsport i Indien ved medalje-ceremonien i eftermiddag. Aserbajdsjaneren var en stærkt rutineret bokser, og Carsten Hammer Sørensen havde problemer med at omstille sig til Tofig's bokse-stil. Kampen endte med et nederlag på 27-13, men den 22-årige MP-sergent fra Hobro er tilfreds med resultatet.
 
- Jeg er rigtig glad for medaljen, for det var meget mere, end jeg havde forventet, da jeg kom herned. Kampen forløb nok ikke, lige som jeg havde forestillet mig, men det er jo ikke til at lave om på resultatet, så jeg må jo "nøjes" med bronzemedaljen, sagde Carsten Hammer Sørensen efter gårsdagens semifinale.
 
Den tidligere danske og jyske mester har kun været involveret i militær boksning i kort tid, så holdleder Ronny Starcke er stolt af den unge bokser.
 
- Det her overgår alle forventninger. Det er ingen skam at tabe til en bedre modstander, og det er et kongeresultat at få medalje i så stærkt et selskab, siger Ronny Starcke.
 
Bronze-medaljen i boksning er i øvrigt den eneste medalje, som de 29 danske atleter henter med hjem fra VM i Indien.