[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Der har været gang i de store ingeniørmaskiner og lastbilerne i den danske bataljon i Irak de sidste par måneder. Flytningen af den danske bataljon til den nye lejr Camp Einherjer har været en stor logistisk udfordring, men nu er alt ved at være på plads.

- Staben flyttede i går. I dag kører de sidste enheder fra den danske bataljon fra Camp Danevang, og så har vi samlet alle i den nye lejr, siger major Henrik Skovhave, som er projektleder for lejrflytningen.

Camp Einherjer er ikke helt færdigbygget, men de vigtigste ting er på plads. Der er indkvartering til soldaterne, et lejrkøkken og et operationscenter. Ingeniørsoldaterne arbejder imidlertid videre med lejren.

- Ingeniørerne bruger den næste tid på at raffinere lejren, og de er formentlig færdige den 10. februar. Der skal blandt andet laves nogle velfærdsfaciliteter og nogle kontorer, siger Henrik Skovhave.

Efter planen skal den gamle lejr, Camp Danevang, i øvrigt overtages af irakerne. Der ligger endnu ikke nogen endelig klarmelding på, hvornår overdragelsen finder sted, men det bliver formodentlig i løbet af marts.