[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Cirka 60 hjulkøretøjer og 30 pansrede bæltekøre-tøjer vil i weekenden den 25.-26. august tage publikum med tilbage i tiden. På en rejse fra Anden Verdenskrigs legendariske stridskræfter, over NATO's og Warszawapagtens pansrede mastodonter under Den Kolde Krig, og frem til i dag, hvor elektronik, computerstyrede våbensystemer og ufattelig ild- og motorkraft sætter 70 års militær køretøjshistorie i grundigt perspektiv.
Træffes åbnes for publikum på Dyrby Vestergård, lørdag kl. 10.00 af forsvarsminister Søren Gade.  Dyrby Vestergård, som er beliggende i den vestlige del af øvelsesterrænet, vil hele weekenden være centrum for træffet.

– Ideen bag Træffet har været i støbeskeen længe, og opstod ud fra det gode samarbejde mellem de to foreninger bag. At valget faldt på at afholde det i Holstebro, skyldes Jydske Dragonregiments gode øvelsesterræn, og mange af køretøjernes tilknytning til regimentets historie, fortæller en af initiativ-tagerne, og formand for Jydske Dragonregiments Veteranpanserforening (JDRVP), Rasmus Munkholm McCaffrey.
Han fremhæver desuden den uvurderlige ressour-ce i form af Holstebro Museum, som en oplagt anledning til at markere det historiske vingesus og samle kræfterne omkring et træf med både bred folkelig appel og masser af stof til entusiasterne.

Fra Sherman til Leopard 2
JDR Træf 2007 er, i samarbejde med Holstebro Museum, arrangeret af Dansk Militærhistorisk Køretøjs-Forening (DMKF) og JDRVP, og mobiliserer i denne anledning historiske militærkøretøjer fra overalt i Europa.

– Vi får besøg af sjældne køretøjer fra både Danmark, England, Tyskland, Sverige og Norge, fortæller Jesper Wilhelmsen, som sidder i DMKF's materieludvalg. Han nævner navne fra Anden Verdenskrig, såsom den legendariske Sherman, rygraden i de allieredes hære i Europa; Willys Jeep og den engelske Universal Carrier, og fortsætter op igennem efterkrigstiden med Den Røde Hærs T 72-kampvogn og dens vesttyske modstander, Leoparden. Men også efterfølgeren, den topmoderne Leopard 2 vil være til stede, sammen med et hav af gamle og nye køretøjer med navne som Dodge, GMC, Bedford mv.
Eller, som Jesper Wilhelmsen udtrykker det:
– Der vil både være nok at se, høre på og lugte til!

Warszawapagten møder NATO
For langt de fleste af dem er stadig i live. Langt de fleste motorer brøler endnu, og en del af dem vil under træffet give smagsprøver på deres kunnen i terrænet. Således byder lørdagen på en kamp-demonstration, som tager sit historiske udgangspunkt et sted i 1970'erne, og i en krig som heldigvis aldrig blev til virkelighed. Her vil Warszawapagtens panser møde NATO's enheder i øvelsesterrænet, synligt for publikum.
Derudover vil der over hele weekenden være mulighed for at bese de historiske kæmper ved selvsyn. Begge dage arrangeres der demonstra-tioner af køretøjerne i arena, Hjemmeværnets Våbenmuseum vil teste sit arsenal, og der vil være rig mulighed for en snak med køretøjernes ejere.
 
Arrangementskalender for JDR Træf, 25.-26. august:

Lørdag:

10.00-10.15: JDR Træf 2007 åbnes på Dyrby Vestergård af forsvarsminister Søren Gade
11.00-11.30: Opvisning, HJV våbenmuseum
12.30-13.00: Fremvisning, lette hjulkøretøjer
13.30-14.00: Fremvisning, tunge hjulkøretøjer
14.00-14.30: Fremvisning, panserkøretøjer
15.00-15.30: Kampdemonstration: DK/NATO/WAPA og Panserbataljonen JDR
15.30-17.00: Terrænkørsel
17.00: Udstillingsområdet lukkes

Søndag:

10.00: Udstillingsområdet åbnes for publikum
10.00-10.30: Opvisning, HJV våbenmuseum
11.00-11.30: Fremvisning, lette hjulkøretøjer
12.30-13.00: Fremvisning, tunge hjulkøretøjer
13.30-14.00: Fremvisning, panserkøretøjer
16.00: Udstillingsområdet lukkes

For yderligere information, kontakt:
Dansk Militærhistorisk Køretøjs-Forening
Kim Leerhøy
Tlf. 41 16 62 05

Jydske Dragonregiments Veteranpanserforening
Rasmus Munkholm McCaffrey
Tlf. 23 24 53 55