[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Det danske hold 3 i Afghanistan erklærede sig i sidste uge klar til at deltage i ISAF (International Security Assistance Force) opgaver. Og allerede nu deltager den danske styrke i ISAFs store offensive operation med navnet Achilles. Den blev indledt den 6. marts.

Operationen omfatter hele Afghanistan, men tyngden ligger i Kandahar- og Helmandprovinserne, hvor størstedelen af de danske soldater er udstationeret. De danske soldater patruljerer i det åbne land, og de løser den samme type opgaver, som danskerne har løst i Sydafghanistan siden hold 1. Mere end 4500 NATO- soldater og 1000 afghanske soldater deltager i operationen.

Et af det vigtigste mål med operation Achilles er at få fuld kontrol over området ved byen Kajaki. Her ligger der en stor dæmning, og der er allerede afsat penge til at renovere den. Dæmningen vil kunne give mange afghanere strøm og mulighed for kunstvanding, men renoveringen har været bremset af talebanernes aktiviteter. De danske soldater deltager ikke i kampene ved dæmningen.

Du kan læse mere om ISAF og operation Achilles på NATOs hjemmeside.