[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Mesteren gjorde det igen. Brian Dåsbjerg fra Jydske Dragonregiment løb fra alt og alle og slog både sin egen personlige rekord og den hidtidige Danmarksrekord. Han blev den suveræne vinder med 5.534,5 point ved det netop afsluttede Nordisk Mesterskab (NM) i militær femkamp.

- Jeg har aldrig været så god som nu, og da der kun er seks uger til VM i Indien, kunne det ikke være bedre, siger en glad Brian Dåsbjerg.  

- Det var specielt i år da det var mit 10 års jubilæum ved NM. Det var en ubeskrivelig følelse at vinde i dag, og jeg regner bestemt med at kunne gøre det igen ved VM til oktober, fortæller
Dåsbjerg.

Metal til holdene
I holdkonkurrencen klarede de danske hold sig også fremragende. Mændene vandt suverænt holdkonkurrencen, og det danske herrelandshold har ikke været bedre i mange år. Og Brian Dåsbjerg mener, at netop den høje standard på det danske herrelandshold, gør at han selv klarer sig så godt.

- Herrelandsholdet løfter mig som idrætsmand. Den sparring, jeg får, gør, at jeg yder optimalt og flytter mig. Det, at holdet er så godt, er en stor fortjeneste for mig.

Også kvinderne klarede sig flot og vandt bronze i holdkonkurrencen. Kvindernes sejr fremstår endnu mere imponerende af, at det danske kvindelandshold er helt nydannet. 

- Holdet er først dannet i maj måned, og tre af deltagerne er helt nye. Så de har alle, udover at have vundet bronze, også sat personlig rekord i dag, fortæller Dennis Foged, sportschef for landsholdet i militær femkamp.
På grund af de flotte resultater er både kvinderne og mændene, der har vundet her i dag, selvskrevet til Military World Games i Indien 14-22. oktober.   

Militær femkamp består af disciplinerne skydning (10 skud præcision og 10 skud hurtigskydning), forhindringsbaneløb, forhindringsbanesvømning, håndgranatkast og terrænløb ( 4 km for kvinder og 8 km for mænd).

Følg VM i militær femkamp på Forsvarskanalen.dk