[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Den 24. oktober skal 26-årige Kamal Belhadj begynde sin karrerie i søværnet. Det sker som resultat af TV-programmet DR Jobbussen.
Her var Kamal Belhadj om bord på Gribben og gennemgik søværnets optagelsesprøve.
– Det lød spændende. Da jeg var lille, kunne jeg godt tænke mig at være brandmand, falckmand eller jagerpilot. Det er en fordel for mig at komme lidt væk fra byen og få styr på nogle ting. Det kunne være spændende at komme med en båd ud på havet. Det var lige noget for mig. Ud at bruge min krop. Jeg er fysisk god.

Kamal ville gerne have været værnepligtig, men det blev ikke til noget:
– Jeg blev kaldt ind til session, hvor jeg bestod det hele, men så trak jeg frinummer. Så ville jeg gerne ind alligevel, men så sagde de, så må du sende en ansøgning. Det ville jeg ikke at bruge tid på. De vil have folk ind i militæret, men når man så melder sig frivilligt, siger de man skal sende en ansøgning.

Lærerig oplevelse
Det er Tina Løwbom fra DR, der har tilrettelagt udsendelsen. Hun mener det er en god ide, at invitere unge ud og snuse til forsvaret.
– Det er en god måde at gøre det på. At man tager nogen af dem, der ikke ved, om det er noget for dem, ud som en gruppe. Det lærte både forsvaret, jobkunsulenterne fra Københavns Kommune og vi noget af. At komme ud og smage på det over et par dage og så måske på den måde finde ud af, at det ikke er så farligt det med forsvaret.
Blandt andet prøvede de unge at styre patruljefartøjet Gribben.

Forsvaret blev valgt til en af de fire udsendelser med Jobbussen, fordi Forsvarets Rekruttering solgte varen godt, fortæller Tina Løwbom. Hun var meget tilfreds med, at TV-holdet fik lov at følge de unge hele tiden også i situationer, hvor de blev presset.

Mens Jobbussen kører videre glæder Kamal sig til at komme på havet igen.

Se programmet her