[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Karen Dahlin

- Det er mere usmageligt end kønt, fastslår oberstløjtnant Hans Christian Nielsen om sin julepyntede arbejdsplads. Til dagligt er han sektionschef i den nationale operationssektion, men i decembermåned er hans arbejdsfelt udvidet til også at være julepynter.
- Mandag den fjerde december bookede vi en time i kalenderen, og så pyntede vi op. Bagefter stod den på gløgg og æbleskiver, siger H.C. Nielsen.
Det er en tradition, som sektionen har fastholdt i mange år.

Juletog og nisser
Hvert år finder sektionen de gamle kasser frem med julepynt, der består af engle, en oppustelig nisse og rå mængder af lyskæder. Sektionens samling af julepynt bliver større år for år.
- Hver mand skal medbringe et nyt stykke julepynt. Det skal være ekstremt, siger H.C. Nielsen til tonerne af duplo-toget, der trofast kører rundt med nisser i kupeerne på sin bane ude på gangen.
- Toget er venligst udlånt af en af mine kollegers datter på seks år. Så må vi se, om vi skal investere i vores eget tog til næste år, siger H.C. Nielsen
I år har sektionen undladt at pynte med gran.
- Sidste år lå nålene på gulvet efter en uge. Det var rengøringskonen ikke så begejstret for, siger H.C. Nielsen.

Satser på at vinde
Sektionen er tidligere blevet belønnet for deres indsats med julepynten.
- Sidste år vandt vi Forsvarskommandoen interne julekonkurrence og fik gratis øl til julefrokosten. Vi satser da på at vinde igen i år. Måske ikke i landskonkurrencen, men i forsvarskommandoen, siger en sejrsbevidst H.C. Nielsen.
Vinder sektionen ikke julestue-konkurrencen, kan de trøste sig med pakkekalenderen. En af de sidste arbejdsdage bliver der nemlig raflet om gaverne, der ifølge H.C. Nielsen indeholder fuldstændigt nyttesløse ting til højst 50 kroner.

Se julestuer i Forsvaret her