[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

De kendte brune poser med helbredsoplysninger på alle ansatte i Forsvaret er snart på vej ud. Siden efteråret 2006 har Forsvaret Sundhedstjeneste kørt forsøg med elektroniske patientjournaler på fire tjenestesteder. Og forsøget har været en succes. De brugere, der har arbejdet med det nye system er overordentligt tilfredse.

Indførelsen af det elektroniske system gør umiddelbart arbejdsdagen lettere for sundhedspersonalet på Forsvarets infirmerier. Men det vigtigste er, at patienterne kan få en bedre behandling, fordi helbredsoplysningerne altid vil være opdaterede og altid er til rådighed for sundhedspersonalet. Det kan i sidste ende betyde forskellen på liv og død for en såret soldat.

Indførelsen af Forsvarets elektroniske patientjournal er både sket til tiden og inden for budgettet på 17 millioner kr. De fakta imponerede de civile medlemmer af Danske Selskab for Medicinsk Informatik, der blev præsenteret for Forsvarets elektroniske patientjournal ved et besøg på Jægersborg Kaserne den 12. april. Det civile sundhedssystem arbejder også på at indføre elektroniske patientjournaler, men har problemer med at få forskellige systemer til at tale sammen.

De elektroniske patientjournaler gør det muligt at få fat i de vigtige helbredsoplysninger, uanset hvor en medarbejder fra Forsvaret befinder sig i verden. Tidligere har det været et problem, at poserne ikke fulgte med personellet på øvelser og mission. Eller at de slet og ret blev væk.

De elektroniske patientjournaler kommer ud til missioner og på Forsvarets skibe i løbet af efteråret.