[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Forsvarets Koncernfælles Informatiktjeneste (FKIT) har i samarbejde med Forsvarets Personeltjeneste i denne uge sat gang i en stor rekrutteringsproces. Formålet er at ansætte 78 nye medarbejdere med en bred vifte af kompetencer. De nye medarbejdere skal gøre det muligt for FKIT at reducere brugen af eksterne konsulenter.
- Der er store muligheder for besparelser og effektivisering i det her. De eksterne konsulenter er dyre for Forsvaret. Men det skal også sikre en større forankring af viden og give en mere stabil drift i FKIT, når der kommer flere faste medarbejdere, forklarer kommandørkaptajn Lars Bæhr, der er stabschef i FKIT.

En attraktiv pakke
På et tidspunkt med mangel på IT-specialister, er Forsvaret ude i en hård konkurrence. Men Lars Bæhr mener, at FKIT har meget, der kan tiltrække medarbejdere med de rigtige kompetencer. 
- Vi er ikke lønførende, men vi har faktisk en god lønpakke. Og så har vi meget andet at tilbyde. Forsvaret har eksempelvis en af landets største SAP implementeringer og en moderne IT-infrastruktur. Det giver udfordringer og udviklingsmuligheder for de, der har lyst til at arbejde med SAP og en IT-infrastruktur i stadig udvikling, siger Lars Bæhr.
Ud over de mange forskellige faglige udfordringer slår FKIT blandt andet på en arbejdsuge på 37 timer og motion i arbejdstiden. De 78 nye medarbejdere skal erstatte omkring 54 eksterne konsulenter.

Som noget helt nyt i Forsvaret søger FKIT ikke kun efter medarbejdere til specifikke stillinger. I stedet søger FKIT mere bredt for at finde folk med de rigtige kompetencer, for derefter at se, hvor de bedst kan anvendes. 

Se mere de mange nye stillinger på civil i Forsvaret.