[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Efter en dramatisk beslaglæggelse af lasten, har det franske rederi nu stillet en bankgaranti på 1,2 millioner kroner. Pengene kan forventes konfiskeret af myndighederne på Færøerne. Oveni falder der en skærpet bøde for ulovligt fiskeri, fordi trawleren Bruix flygtede fra inspektionsskibet Hvidbjørnen.

Trawleren nåede fredag til skotske Ullapool, hvor det lykkedes at lande fangsten af havkat og slippe væk med tre kølecontainere. Først da lastbilerne passerede grænsen til England, lykkedes det via Interpool København og britisk politi at beslaglægge fangsten. Samtidig ransagede skotske myndigheder trawleren minutiøst i havnen i Ullapool. Beslaglæggelsen af fisk til en værdi af 2,5 millioner kroner og fangstredskaber efterladt i færøsk farvand fik det franske rederi til at acceptere en bankgaranti på 1,2 mio. kr. Efter garantistillelsen kan Bruix nu frit forlade Ullapool, ligesom rederiet kan transportere fangsten videre til auktion i Spanien.
Politiassessor Linda Hesselberg fra Færøernes Politi roser samarbejdet mellem politimyndighederne. Ikke mindst Interpol København spillede en stor rolle i jagten på trawleren. Også de franske myndigheder var aktive og behjælpelige med at forfølge Bruix.
Nu venter et retsligt efterspil, hvor den traditionelle bøde på 100.000 kr. for ulovligt fiskeri kræves forhøjet, fordi trawleren flygtede fra inspektionsskibet Hvidbjørnen.

Hør Linda Hesselbergs fortælling om weekendens dramatiske beslaglæggelse. 

Interview med Linda Hesselberg