[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Natten til onsdag styrtede et UL-fly ned ca 55 mil vest-nord-vest for Ammassallik. De to personer ombord er reddet og i god behold ombord på INSPEKTIONSSKIBET HVIDBJØRNEN.

Kort tid forinden styrtet havde en mindre helikopter, der sammen med Ultra-Let flyet og 2 andre helikoptere ville flyve fra Kulusuk til Kangerdlussuaq, meddelt at de måtte forsøge at lande grundet vejret. Derefter hørtes ikke mere og kontakt til helikopteren kunne ikke etableres. Der blev dog kun sendt nødmeldinger fra UL-flyet.

INSPEKTIONSSKIBET HVIDBJØRNEN lå ikke langt fra Ammassallik og Lynx helikopteren blev hurtigt indsat til trods for at vejret var dårligt. Lynx helikopteren fik i første omgang lokaliseret vraget af UL-flyet og observerede en person i live. Efter flere forsøg på at hoiste personen måtte Lynx'en vende tilbage da vejret og brændstofbeholdningen ikke tillod flere forsøg. Landingen på Hvidbjørnen var i sig selv risikabel og foregik som det der kaldes Emergency-Low-Visibility-Approach (ELVA).

I løbet af natten til onsdag fik en Twin-Otter fra Air-Greenland to arctic-packs fra Luftgruppe Vest i Kangerdlussuaq ombord og forsøgte at droppe forsyningerne ved vraget. Vejret var dog blevet så dårligt at det ikke kunne lade sig gøre, og Twin-Otteren måtte lande i Kulusuk.

I Kangerdlussuaq stod et Challengerfly fra Flyvevåbnet parat, i Kulusuk en Twin-Otter og ombord på Hvidbjørnen stod Lynx'en. Alle ventede på lidt opklaring i vejret for at kunne komme til undsætning.

I løbet af onsdagen lykkedes det at få droppet de to arctic-packs (populært kaldet six-packs) til de nødstedte. Ved den lejlighed konstateredes det, at begge var i live.

Natten til torsdag blev vejret lidt bedre og man gjorde et nyt forsøg. Challenger-flyet fløj først ind i området og rekonnonserede. Flyet forblev i området for at støtte Lynx helikopteren, der fik hoistet de to personer ombord og fløjet dem til Hvidbjørnen.

En lykkelig udgang på en lang aktion, hvor Grønlands Kommando gerne vil takke Hvidbjørnen og Luftgruppe Vest for en flot indsats og samtidig udtrykke uforbeholden ros til ARCC Søndre Strømfjord der koordinerede indsatsen.