[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Det betyder, at Danmark kan sende sine jagerfly og de tilhørende enheder ud i verden for at støtte eksempelvis NATO missioner – hvad enten de er fredsbevarende eller om nødvendigt fredsskabende.
”Jeg er utrolig glad og stolt af det resultat, som mine medarbejdere har præsteret under denne krævende øvelse”, siger oberstløjtnant Palle Mørkøre, som er chef for Fighter Wing Skrydstrup samt det bidrag i form af jagerfly og tilhørende støttefunktioner, som har deltaget i øvelsen.

Lever op til NATOs krav
Flyvevåbnets enheder Fighter Wing Skrydstrup og Combat Support Wing har deltaget med otte jagerfly og cirka 400 mand i øvelsen, hvor de er blevet testet af NATO i alt fra kemiske angreb mod lejren over terrortrusler til deres evne til at forsvare sig i luften.
”Flyvevåbnet og Danmark lever hermed fuldt op til NATOs krav i forbindelse med udsendelsen af et eventuelt dansk kampfly-bidrag. Medarbejderne ved Fighter Wing Skrydstrup og Combat Support Wing har gjort et utrolig flot stykke arbejde", siger generalmajor Stig Østergaard-Nielsen til resultatet.