[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Chefen for Flyvertaktisk Kommando, Generalmajor Stig Østergaard Nielsen, fik tirsdag en tur på bagsædet i det svenske kampfly Gripen. Et af de tre bud på en afløser for de danske F-16 kampfly, der skal udskiftes omkring 2016. De andre kandidater er Joint Strike Fighter og Eurofighteren.
- Gripen er et relativt lille fly, som langt hen ad vejen har de samme kapaciteter som F-16. Det er det, jeg sammenligner med. Noget af det, jeg særligt lagde mærke til, var, at der er en virkelig god præsentation af oplysninger via tre store displays. Det gør det nemt for piloten at danne sig et overblik. Der er den F-16 overlegen, fortæller Stig Østergaard Nielsen.

Svaghederne ved Gripen er blandt andet, at flyet ikke kan rumme så meget brændstof, uden at der monteres ekstra tanke, og at det ikke kan tanke i luften. De forhold bliver dog forbedret på den version af flyet, som svenskerne er ved at udvikle. Den vil derfor passe bedre til danske behov. Den nye version er klar til at flyve om ca. et år.

Udviklingspotentialet er uklart
Gripen er tidligere blevet testet af en af flyvevåbnets testpiloter. Han kaldte flyet en pilots drøm. Men for Stig Østergaard Nielsen er det vigtigt, at han også selv har fløjet i Gripen og talt om svenskerne, om deres erfaringer
- Det giver mig en bedre forståelse og et bedre kendskab til flyet. Det giver også en bedre forståelse for den model, som SAAB er ved at udvikle nu. Men det er naturligvis svært at vurdere, hvilket udviklingspotentiale den nye model vil have, siger Stig Østergaard Nielsen.

Under besøget fik Stig Østergaard Nielsen også en gennemgang af hele det koncept for alt fra planlægning af flyvninger til efterfølgende debriefinger, som hører til Gripen.

Dansk Institut for Militære Studier arbejder i øjeblikket på en rapport, der analyserer fremtidens behov for kampfly. Samtidig ser et projektkontor i Forsvarskommandoen på, hvilken af de tre kandidater, der bedst lever op til de krav til fremtidens jagerfly, som flyvevåbnet har beskrevet.