[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

”Public Digital Governance 2007” hedder en ny undersøgelse af offentlige virksomheders brug af it. Undersøgelsen har kigget på, hvor god en offentlig virksomhed er til at bruge it og styre it-projekter. Her kommer Forsvaret med i top ti.
- I undersøgelsen har vi set på, hvem der er bedst til at gøre sig tilgængelige for offentligheden og hvem har den bedste it-strategi. Og her gør forsvaret sig rigtig godt, fortæller Martin Kronika Fliess fra konsulentfirmaet Brøndum og Fliess, der står bag rapporten.

Ambitiøse med god styring
I rapporten er 50 store offentlige virksomheder og institutioner blevet analyseret på områder som offentlig tilgængelighed, it-strategi og evnen til at styre it-projekter. Alle områder hvor Forsvaret gør sig rigtig godt.
- Forsvaret har en god styring på de ofte store og komplekse projekter de laver, som eksempelvis DEMARS (et it-værktøj til at styre blandt andet personel, materiel og økonomi red.). Og så er Forsvaret ambitiøse i de projekter de starter, og man sætter kompetente personer til at styre projekterne, fortæller Martin Kronika Fliess.

I rapporten er der også kigget på, hvor tilgængelige de 50 virksomheder er for offentligheden. Blandt andet ved at se på, hvor gode de var til at informere på deres hjemmesider. Også her får Forsvaret ros.

Rapporten er lavet som en opfølgning på en undersøgelse, der blev lavet inden strukturreformen i 2006 og skal give et billede af, hvordan virksomhederne bruger it efter reformen.
- Fremtiden ser lovende ud for Forsvaret, siger Martin Kronika Fliess.