[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Mød Forsvarets redningsfolk og deres flyvende maskiner tirsdag den 3. juli i Langelinieanlægget i Horsens. Her afholder Forsvaret temadag om ”Søredning og Badesikkerhed”. Forsvarets redningsfolk står klar til at møde feriefolket og de danske medier for at fortælle om, hvordan ulykker til søs kan forebygges og hvad, der sker, når uheldet virkelig er ude. 5-600 gange om året rykker Forsvaret ud for at redde menneskeliv til vands, enten med søværnets skibe eller med flyvevåbnets redningshelikoptere.

Helikopterne går i luften
Fra kl. 10.00 til kl. 16.00 vil to af forsvarets helikoptere – flyvevåbnets nye redningshelikopter EH101 og søværnets Lynx-helikopter – demonstrere, hvordan en redningsaktion til søs foregår.
Helikopterne lander på pladsen ved Langelinieanlægget kl. 10.50 og flyver derfra igen kl. 15.45. Tre gange i løbet af dagen gennemføres der redningsdemonstrationer, nemlig kl. 11.30, 13.30 og 15.00.

Få en oplevelse på egen krop
Når helikopterne ikke er i luften, kan publikum bese dem eller besøge informationsteltet med udstillingen ”Forsvaret – din redning”, som er åbent hele dagen. Udstillingen har en såkaldt ”hoist”, det vil sige samme hejseværk, som er i helikopterne. Her kan man prøve ”at komme i selen” og blive hejst op, som når man bliver reddet af en helikopter.
I Langelinieanlægget i Horsens kan man også møde Marinehjemmeværnet, Politiet, Horsens Brand og Redning, Falcks Redningskorps og Søsportens Sikkerhedsråd, der alle er klar til at samarbejde med Forsvaret til redningsaktionerne på havet.