[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Nogle kalder os bodyguards… men vi er bare almindelige soldater med en ekstra uddannelse, der passer (godt) på nogle andre mennesker.

Sådan indledes opslaget til en ny uddannelse, som Forsvaret netop har oprettet. Der er nemlig behov for beskyttelsessoldater, som kan eskortere VIP’er, der opholder sig i Irak. Det drejer sig blandt andet om udsendte fra Udenrigsministeriet.

Hidtil har det primært været soldater fra Jægerkorpset, Frømandskorpset og militærpolitiet, som har taget sig af beskyttelsesopgaverne i Bagdad og Basra. Der er imidlertid mange opgaver - derfor er den nye uddannelse blevet skruet sammen.

- Vi vil gerne aflaste specialkorpsene og militærpolitiet og udvide kredsen af folk, der kan tage den slags opgaver. En midlertidig uddannelse starter i slutningen af februar, men det mere langsigtede projekt er at gøre uddannelsen permanent, siger oberst Jens Kofoed, som er chef for Produktionsdivisionen ved Hærens Operative Kommando.

Ansøgningsfristen er den 31. januar, og afprøvning sker i uge 6. Jens Kofoed fortæller videre, at der allerede er flere, som har ringet og spurgt til uddannelsen.

Et Protection Team består af ti personer, og Forsvaret søger personel fra hæren, søværnet, flyvevåbnet og hjemmeværnet med rang fra konstabel til kaptajn til uddannelsen. Der skal bruges 45 personer, og interesserede opfordres til at søge snarest.

Du kan læse mere om uddannelsen på Hærens Operative Kommandos hjemmeside