[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Mandag d. 8. januar blev første udsendelse i dokumentarserien ”Rød Zone” sendt på TV2. På mandag følger andet afsnit. Et afsnit som Forsvarets Mediecenter har samarbejdet tæt med TV2 om.

- Samarbejdet har været fantastisk. Det er jo godt nok to forskellige kulturer med forskellige missioner, der arbejder sammen, men FMCs medvirken har betydet, at vi har haft lettere ved mange ting, medarbejderne er kommet med gode råd og har været meget hjælpsomme, siger programmets vært Niels Brinch.

Næste program giver seerne et indblik i helikopterteamets hverdag på inspektionsskibet Hvidbjørnen. Fotografer og journalister fra TV2 og Forsvarets Mediecenter har igennem fire uger fulgt helikopterholdets hverdag. Inspektionsskibenes redningshelikoptere er SAR-beredskab på Grønland. Det betyder, at redningsholdet ofte er de første, der kommer ud til for eksempel en forulykket fisker.

En enestående oplevelse
Journalist Teddy Bruslund fra TV2 var ombord på skibet i 14 dage.
- Det var en kæmpestor oplevelse. Livet ombord på skibet er jo meget anderledes end det, vi andre er vandt til, for eksempel det med at man skal spise præcist kl. 17.30. Og stedet er jo mere end en arbejdsplads. Besætningen lever på skibet. Vi har fået en utrolig god behandling, og der har ikke været nogen begrænsninger på, hvad vi kunne lave, siger han.

Tv-hold døgnet rundt
Hvidbjørnen var hjem for tv-holdene i knap en måned. Besætningen ombord på skibet blev fulgt tæt med kameraer. Og tv-folkene måtte rykke hurtigt.
Allerede efter få timer på skibet var der installeret små special-kameraer i redningshelikopterne - og det var heldigt. For samme aften blev helikopteren kaldt på SAR-mission, og holdet er kommet hjem med enestående billeder af redderen og resten af helikopterteamets arbejde.

Se trailer for programmet - og se hele programmet på TV2 mandag kl. 20.50.