[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Den danske bataljon i Afghanistan har fået tildelt opgaver i et operationsområde og under operationsvilkår, der medfører en mere selvstændig indsættelse, som giver behov for at være udrustet til at gennemføre mere omfattende operationer end hidtil. Derfor har Forsvarskommandoen nu anbefalet Forsvarsministeriet at indsætte kampvognene.

Kampvognene vil efter politisk godkendelse kunne afsendes i løbet af kort tid.

Hele tiden en mulighed
Kampvogne er altid en mulighed, når en operation skal planlægges. Og det har de også hele tiden været i forhold til operationen i Afghanistan. Det væsentlige for Forsvarskommandoen har været at klarlægge, om kampvogne var det mest hensigtsmæssige valg i netop det område, danskerne skal indsættes i, og hvordan de kunne indsættes i relation til de øvrige enheder fra Danmark og fra de øvrige samarbejdspartnere.

- Det afgørende for mig har været, at kampvogne i det specifikke område og med de opgaver, som bataljonen skal løse, øger styrkens muligheder for at løse sine opgaver. Men jeg vil dog godt understrege, at kampvogne ikke er nogen garanti mod hverken egne eller civile tab. Talebanerne dækker sig jo netop bag civile, siger forsvarschef general Jesper Helsø.

Der er iværksat militæreforberedelser, men der er endnu ikke truffet politisk beslutning om kampvognenes indsættelse.