[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

NATOs forsvarsministre drøfter i dag og i morgen, hvordan landene begrænser de civile og menneskelige konsekvenser af de NATO-ledede operationer i Afghanistan.

Civile dødsfald som følge af kampene mellem soldater fra den internationale sikkerhedsstyrke og krigere fra Taleban er kommet i fokus i takt med de stadige hårdere kampe i det sydlige Afghanistan. Den afghanske præsident Karzai sagde i begyndelsen af maj, at han ikke længere vil tolerere drab på civile. NATO er allerede optaget af problemet.
- Vores modstandere tøver ikke med at slagte eller skamfere det afghanske folk med deres vilkårlige angreb – NATO har gjort, og vil blive ved at gøre, alt hvad der er muligt for at undgå civile ofre, sagde NATOs generalsekretær Jaap De Hoop Scheffer for nylig på en konference i Bruxelles.

Andre hovedemner på det årlige formelle forsvarsministermøde er den fortsatte omstilling af alliancen, NATOs kommandostruktur, som Danmark mener skal slankes, og alliancens hurtige udrykningsstyrke, NRF.

Også situationen i Kosovo og planerne om et missilforsvar er på dagsordenen ved ministermødet.  Forsvarsministrene skal også mødes med deres kolleger fra Bosnien-Hercegovina, Montenegro og Serbien, ligesom ministrene skal have en orientering om reformerne af sikkerhedssektoren i Ukraine.