[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

- Danmark skal i hvert fald tæve Polen i aften, og de vinder nok også over Tyskland.

Det siger Ole Lund. Han er udstationeret i Afghanistan ved militærpolitiet og har flittigt fulgt med i de fleste af kampene ved håndbold-vm. Og selvom der er flere tusinde kilometer mellem håndboldarenaerne i Tyskland og soldaterne i Camp Bastion, er der en trofast skare, som følger de danske håndboldherrer.

Hvis Danmark vinder og skal spille finale på søndag, regner Ole Lund med, at næsten alle soldaterne vil følge med i den spændende kamp. De håber da også, at Danmark løber af med sejren.

Der var kun ti, som fulgte med i kvartfinalen mod Island, men de var selvfølgelig lige så begejstrede som andre danske håndboldfans for resultatet. De fik dog ikke alle målene med. Deres fjernsynssignal blev nemlig forstyrret af en radar, og derfor hakkede fjernsynet cirka hvert 8. sekund.

- Man ser en spiller løbe med bolden, så hakker billedet, og så kan vi se spillerne løbe igen. I tirsdags var det dog ikke så slemt, siger Ole Lund.

Tidsforskellen på 3½ time gør det også til lidt af en udfordring at følge med i alle kampene. Hvis man går glip af en kamp, kan man også altid følge med på nettet dagen efter.

- Der er kun syv-otte folk hernede, som har set alle kampene, for det er hårdt at komme i seng klokken halv to og så blive vækket klokken syv næste morgen, siger Ole Lund og tilføjer, at han selv skal se semifinalen i aften, og at han håber på, at der ikke er bøvl med radaren.