[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Kampvogn, F-16 fly og hunde. Forsvaret stillede op med flere forskellige enheder på Heltenes Dag i Legoland.
Op til seks gange om året bliver der afholdt større events i Legoland parken. Heltenes Dag bliver afholdt for femte gang i år - og nu også med deltagelse fra Forsvaret.
Det er Forsvarets Mediecenters nyetablerede eventsektion, som står for Forsvarets del af arrangementet. Der var flere tusinde besøgende i løbet af lørdag og søndag, og størstedelen var forbi eventområdet.

Klap en hund og rør ved en kampvogn
De besøgende i Legoland er især børnefamilier, og Forsvarets formål med at være til stede var at give danskerne en bedre forståelse for og bedre viden om de danske styrker.
Forsvarets hunde optrådte, og børnene fik mulighed for at klappe hvalpene, ligesom de kunne komme tæt på både et F-16 fly, en kampvogn og et patruljekøretøj. Imens kunne forældrene snakke med piloten eller kigge ind i oplysningsbussen Check Point One. Her er udstilling og informationer om de danske styrker og Danmarks sikkerhedspolitik.
- Mange menneskers billede af Forsvaret i dag kommer fra TV-Avisen eller bilbomberne i Bagdad, siger Per Amnitzbøl Rasmussen fra Forsvarets Mediecenters eventsektion og fortsætter:
- Vi giver dem en baggrund og nye informationer om, hvad det egentlig er, der sker. Det er helt nyt for rigtig mange.

Stor succes
Projektleder fra Legolands event- og entertainmentafdeling Birte Nørregaard Knudsen er meget tilfreds med arrangementet.
- Det har været helt fantastisk at samarbejde med Forsvarets folk, og de har virkelig været i øjenhøjde med børnene, siger hun og fortsætter:
- Jeg håber virkelig på, at det her kan blive til en fast tradition.