[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Tæven har det fint nu. Hun er stadig på pencillin, men ellers er såret helet, og hun er frisk igen. Hun blev formentligt skadet under et møde med et par moskusokser.
Patruljen havde kørt en periode med hundene spændt for parvis. De besluttede, at de ville ændre til vifte-formation og slap derfor hundene fri et øjeblik, så de kunne slippe lidt af. Pludselig fik en af hundene fært af moskus og de løb alle sammen cirka 500 meter væk, hvor de fandt to moskusokser, som de rendte rundt om og bed lidt i.
Mandskabet greb deres rifler og gik hen til hundene. De så en af dem blive stanget af en okse og derefter kastet op i luften. Efter et stykke tid lykkedes det dog at få hundene kaldt sammen og få dem tilbage til slæderne.

Klips en hund
Hundene blev efterset, og der var to hunde, der åbenbart havde været i nærkontakt med moskusokserne. De havde fået nogle små skrammer i siden og måtte klipses. Det er det, de gør, når hundene får mindre skrammer.
Den ene af hundene havde fået sit sår på benet, derfor blev den lagt på slæden, da de kørte videre.
Nogle dage efter, opdagede de endnu en skadet hund. Det er rutine at efterse hundene hver aften og hygge lidt om dem. Det var ved sådan et rutine eftersyn, de opdagede den tilskadekomne hund.
Hunden havde fået en 6 cm. lang og 2 cm flænge ved halsen. Såret var blevet betændt, og der måtte en større ”operation” end klipsningen til. Mandskabet ringede til dyrlægen og fik nogle instrukser. Derefter rensede de såret, og klippede det til, hvorefter de syede såret sammen. Hunden har siden fået pencillin og er nu ovenpå igen.

Hvalpe i udsigt
For nogle uger siden fortalte patruljen om en tæve i løbetid. Hun er nu blevet parret med en nøje udvalgt han og skal have hvalpe om 1½ måned. Derfor bliver hun sat af, når patruljen kommer frem til Daneborg om et par uger. Derfor skal hun ikke med på patrulje igen før til efteråret.
Siriuspatruljen har bevæget sig 237 kilometer mod nord og befinder sig lige nu ved et depot cirka 100 kilometer syd for Daneborg. De har endnu ikke set solen, fordi den har været gemt bag et fjeld, men håber på, det måske sker i dag. Men føret har været fint, og der er lige nu et sted mellem 25 og 30 frostgrader.