[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

2340 km igennem 123 byer på 21 dage. Det er de tørre tal for Røde Kors store stafetløb ’Danmark løber’, der begynder i Viborg i dag.
På løbets anden etape, der finder sted i formiddag, spiller fem løbere fra Ingeniørregimentet en hovedrolle. Det er dem, der har planlagt ruten fra Stoholm til Skive. Og de vil på en del af ruten være ekstra synlige i feltet. Den sidste del af turen på i alt 17 km løber de nemlig i uniform og støvler.
- Det er aftalt med løbsledelsen, at vores løbere får lov at stikke af fra feltet lidt inden de kommer til Skive Kaserne. Der skiftet de fra løbetøj til uniform, inden de sammen med de andre løber den sidste del af etapen, som går gennem kasernen og ender på Rådhustorvet i Skive, fortæller oversergent Lars Gyldenløve.
Han skulle selv have løbet med, men måtte melde afbud på grund af en skade i knæet.

Den store pakke
Ideen til at deltage i den løbende indsamling opstod blandt en gruppe løbere fra Ingeniørregimentet, som sammen træner til Viborg Maraton. De ser løbet som en mulighed for på en gang at få kilometer i benene og gøre reklame for Forsvaret. Derfor gik de til garnisonskommandanten for at få lov til at løbe i uniform og til kontakt- og velfærdsofficeren for at økonomisk støtte til projektet. Begge henvendelser gave positivt resultat.
- Regimentet har købt den store pakke, hvor man betaler 4000 kroner for fem løbere og en reklame på løbets hjemmeside, siger Lars Gyldenløve.

De fem løbere fra Skive løber også med på en af indsamlingsløbets sidste etaper fra Kjellerup til Karup den 21. juni. Her håber Lars Gyldenløve, at hans knæ er så meget i orden, at han selv kan være med.