[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

I forbindelse med de nordiske mesterskaber i marinefemkamp, der i sidste uge blev afholdt i Auderød, modtog seniorsergent Erik Lindholm Kirk Madsen, en ”Star of Sport Merit” for sin indsats på det danske landshold i marinefemkamp. Erik Madsen var aktiv på landsholdet i 17 år og nåede at deltage i 14 verdensmesterskaber og 17 nordiske mesterskaber. De bedste resultater opnåede han ved verdensmesterskaber i 1992 og 1999, hvor det begge blev til 7. pladser i en af disciplinerne.

Star of Sport Merit er den højeste fortjenestemedalje, der uddeles af International Military Sports Council, og den er ikke tidligere blevet tildelt en dansker.
- For første gang var jeg ved at tude, det må jeg indrømme. Det var en stor ting, også fordi det er første gang, at en dansker har fået den, fortæller Erik Madsen stolt.

Siden Erik Lindholm Kirk Madsen indstillede sin aktive karriere på grund af en skade i 2001, har han været cheftræner, holdkaptajn og de aktives repræsentant i organisationen International Military Sports Council. I dag er Erik Madsen ved siden af jobbet som leder af idrætskompetencecenteret ved Søværnets Officersskole holdleder for landholdet i marinefemkamp, der ved de nordiske mesterskaber, opnåede gode resultater.
Hæderen får nu Erik Madsen til at taget et par år mere som leder
- Det ærgerlige ved sådan noget er, at det forpligter, så nu tager jeg lige et år eller to mere. Jeg havde ellers overvejet at stoppe, siger han med et grin.

Erik Madsen må endnu ikke bære sin medalje på uniformen, men han regner stærkt med, at tilladelsen kommer.

I marts 2007 modtog Erik Lindholm Kirk Madsen Forsvarets Idrætspris for sin indsats for udviklingen af idrætten i Søværnet.