[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Den sidste del af dette års store danske flådeøvelse Danex 07 begyndte mandag. I øvelsen deltager såvel danske som udenlandske flådestyrker. De skal øve sig i at hjælpe ved store naturkatastrofer. Denne gang er det et stort jordskælv, der har ramt området omkring den nordjyske by Hvims.

Firbenede hjælpere
Styrkerne sørger for at få hjælp frem til de nødstedte. Blandt andet har søværnets største skib, Absalon sejlet køretøjer og materiel fra Beredskabsstyrelsen til området. Ud over køretøjer har Absalon også to firbenede passagerer med, nemlig to hunde, der skal hjælpe med at finde de sårede i ruinerne. Danske og engelske styrker sørger også for at flyve og sejle hjælp til Jerup Strand og Flådestation Frederikshavn. På stranden opretter styrkerne en kommandopost, og de sætter dele af et felthospital op. I selve katastrofeområdet, der er en ruinby ved Søværnets Havarikursus, leder Beredskabsstyrelsen efter sårede i ruindyngerne.

I øvelsen deltager 14 flådeskibe fra Danmark, Norge, Polen og Storbritannien. Udover dem deltager enheder fra Beredskabsstyrelsen, Det danske Felthospital, Hjemmeværnet og Frederikshavn Politi. Omkring 100 figuranter agerer sårede og indbyggere i katastrofeområdet.

Danex 07 har været i gang siden den 22. august og slutter i morgen tirsdag den 11. september.

Læs mere om dagen øvelse her

Læs mere om Danex 07