[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Der er travlhed i det store øvelsesområde, Sennelager, i det nordlige Tyskland. Her er NATOs hurtige udrykningskorps ARRC (Allied Rapid Reaction Corps) på øvelse. ARRC er et multinationale korps, som Danske Division er tilmeldt.

I en stor hal på øvelsesområdet er 500 soldater samlet. De leder den fjendtlige røde styrke. Hallen er blevet indrettet med computere og minder mest af alt om en gigantisk computercafe. Men det er ikke gængse computerspil, de 500 soldater er i gang med. Tvært imod. Ved hjælp af computerne simulerer soldaterne alle aspekter af en krig. De militære enheder er brikker, der bliver flyttet rundt på et computerkort.

Tredive danske soldater fra 1. Brigade sidder inde i lejren, og soldater placeret rundt omkring Sennelager leverer indspil til selve hovedkvarteret for korpset, så officererne kan få en så optimal træning som muligt. Korpshovedkvarteret har til øvelsen opslået en lejr, der er på størrelse med de lejre, som danske soldater havde i Irak.

Årlig øvelse

ARRCADE FUSION bliver holdt en gang om året. Enkelte år er den blevet aflyst på grund af manglende resurser. Hvis det scenarium, der ligger til grund for øvelsen, havde været virkelighed, ville hovedkvarteret have ledet en styrke på omkring 100.000 soldater. Allied Rapid Reaction Corps har senest ledet NATO’s operationer i Afghanistan.