[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Fire Leopard 2 A5 kampvogne skal sættes ind som forstærkning til de danske soldater i Helmand. I går ankom de første til en lufthavn nær de danske styrker.
- Det hele er gået som smurt. De er klasket ned på det helt rigtige tidspunkt og på det rigtige sted, siger oberstløjtnant Hans Henrik Møller, afdelingen for internationale operationer.
Kampvognene skal herfra videre til de danske soldater i Helmand. Her skal de understøtte soldaterne i forsøget på at trænge taliban væk fra de områder, som de danske soldater befinder sig i. Før det sker, er det ikke muligt at genopbygge områderne.

Tung transport
Transporten af de tunge kampvogne, der hver har en kampvægt på omkring 62 ton, er foregået med det russisk byggede transportfly Antonov. Det er verdens største transportfly. Alligevel kan der kun være en kampvogn per flyvning. De fire Leopard 2 A5 kampvogne skal føres af tyve soldater.
- Det, der forestår nu, er klargøring og færdiggørelsen af uddannelse. Soldaterne skal også lige vænne sig til de nye omgivelser, siger Hans Henrik Møller.