[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Der gik kun en time fra Kampvognene var ankommet til Camp Sandford, den danske bataljons fremskudte base. Så blev de sendt i aktion. Kampvognene skulle ind i Green Zone til nogle stillinger, hvor de natten igennem observerede området med deres termiske sigtemidler.

- Kampvognene kan med deres sigtemidler både se meget langt, og se i mørke, så de egner sig enormt godt til at observationsopgaver, fortæller Christian Reinhold, presseofficer i Camp Bastion.         

Ingen skud løsnet
Der var den nat ingen grund til at benytte sig af kampvognenes ildkraft, men bliver det nødvendigt, kan de også klare den opgave. 

- Kampvognene kan skyde meget præcist. De kan være så lige effektive som artilleri- eller flystøtte. Det er bare meget hurtigere at kalde på en kampvogn end at bede om flystøtte, fortæller Christian Reinhold.

Kampvognene ankom til Camp Bastion for en uge siden og ydede eskorte til en forsyningskolonne på vejen fra Camp Bastion til Camp Sandford. Både her og under operationen i Green Zone viste kampvognene sig effektive i det afghanske terræn.

- Den næste periode kommer til gå med, at kampvognsbesætningerne skal lære at arbejde sammen med spejdereskadronen og det mekaniserede infanteri. De skal også lære terrænet godt at kende. Derefter vil man afgøre, hvilke operationer de skal indgå i, fortæller Christian Reinhold.