[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Fire ørkenfarvede kampvogne fra Jydske Dragonregiment blev tirsdag vist frem for den lokale presse på kasernen i Holstebro. Demonstrationen var en markering af, at kampvognsdelingen, der indgår i hærens hurtige reaktionsstyrke, nu er kommet hjem til Holstebro. Delingen har trænet i Oksbøl siden december.

Kampvognsdelingen fra den hurtige reaktionsstyrke har siden februar været klar til med kort varsel at blive sendt til Irak eller Afghanistan, hvis situationen i en af missionerne ændres dramatisk, og styrkerne får behov for opbakning for en mere robust og slagkraftig enhed. Der er ikke aktuelle planer om at sende delingen til Afghanistan. Ud over kampvognsdelingen kan hæren også med kort varsel sende et hold finskytter til Irak eller Afghanistan, mens bataljonen i Kosovo kan forstærkes med et infanterikompagni.

Hæren har arbejdet med planlægning af en hurtig reaktionsstyrke siden urolighederne i Kosovo i marts 2004. Her sendte hæren på få dage forstærkninger til den danske bataljon, der havde været konstant indsat igennem en længere periode.

Udsendelse af reaktionsstyrken kræver en politisk beslutning.