[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

12 Leopard kampvogne, mange pansrede mandskabsvogne og rigtigt mange soldater kørte i sidste weekend fra Jylland med kurs mod Grafenwöhr i Tyskland. Der ligget et øvelses- og skydeterræn på omkring 350 kvadratkilometer og her skal soldaterne i denne uge skyde med skarpt.

Soldaterne, der kommer fra Jydske Dragonregiment er en del af det danske bidrag til NATO Responce Force 10, der skal være i beredskab i første halvdel af 2008. Derfor træner soldaterne nu intensivt. Og det store terræn i Grafenwöhr giver bedre mulighed for at træne, end soldaterne har i Oksbøl.
- Vi kan kæmpe med flere enheder på engang, end vi kan herhjemme og derfor kan vi træne på et andet niveau, forklarer kaptajn Morten O. Hansen fra Jydske Dragonregiment, der regner med, at soldaterne både får en stor oplevelse og mange erfaringer.

En del af soldaterne og alt det tunge materiel kørte til Grafenwöhr med tog. For at sikre en smertefri transport gennem Tyskland overværede og godkendte repræsentanter fra de tyske jernbanemyndigheder, at kampvognene og de pansrede mandskabsvogne kørte op på togvognene og blev spændt forsvarligt fast inden den 27 timer lange togtur.