[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Generallæge Erik Darre blev ringet op fra Forsvarskommandoen i starten af juli. Han skulle til et møde med Forsvarschefen, så snart chefen kom tilbage fra ferie.
Mødet fandt så sted i går. Det var knap så alvorligt, som det kunne lyde. Forsvarschefen havde inviteret generallægen - fordi Erik Darre i starten af måneden fik kommandørkorset af Dannebrogordenen; og Forsvarschefen ville personligt overrække korset. Hørt i sin krigshistorie
Generallægen fik officielt udnævnelsen d. 6. juli - en mærkedag i hærens historie. Den dag i 1849, hvor slaget ved Fredericia fandt sted og danskerne trak sig tilbage i kampen om Slesvig-Holsten.
Derfor blev generallægen ved overrækkelsen overhørt i sin krigshistorie af Forsvarschefen.
Derudover blev der sagt tillykke til den glade generallæge.En lang karriere i Forsvaret
Generallægen startede sin karriere i Forsvaret som værnepligtig reservelæge i 1979. Siden har han været tilknyttet Forsvaret på mange forskellige poster og 1. juni sidste år blev han udnævnt Generallæge og Chef for Forsvarets Sundhedstjeneste.
Og sundhed og idræt har altid været vigtigt for Erik Darre. Han har brugt fire dage af sin sommerferie på at gå Nijmegen-march i Holland og udover sin tilknytning til Forsvaret, har han også brugt tid som f.eks. centerlæge på Team Danmarks hovedcenter for atletik og været idrætslæge for Dansk Idræts-forbund.