[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Opskriften på et styk trafikkampagne

Ingredienser:
Seks mellemstore personbiler fra slutningen af 1990’erne
En stor træstamme
Et kaserneområde på Vestsjælland
En Leopard 1 kampvogn

Du tager en Ford Mondeo fra slutningen af 1990’erne. Stiller den med to hjul på træblokke, så den står en smule på skrå ligesom en bil, der er midt i en udskridning. Så tager du en meget stor egestamme og sætter den fast på en leopardkampvogn. Derefter kører du kampvognen ind i bilen, så stammen rammer den med omkring 50 kilometer i timen. Førersædet forsvinder fuldstændigt i forvredet metal. Tilbage står et skræmmende eksempel på, hvor nemt det kan gå galt i trafikken. Bilen skal være en del af Rådet for Større Færdselssikkerheds nye fartkampagne.

Kampagnen skal få mænd mellem 18 og 49 år til at lette foden fra speederen. Det vil Rådet for Større Færdselssikkerhed gøre ved at udstille seks smadrede biler i 18 byer rundt om i landet. Det er her Forsvaret kommer ind i billedet.

- Vi har kontaktet Forsvaret, fordi de har en platform, som vi kan bruge til at simulere de forskellige typer uheld med. Kampvognen, som vi bruger i dag, kan tilpasses med eksempelvis en træstamme, så vi kan simulere sammenstød med et vejtræ, fortæller Anette Hansen, Projektleder ved Rådet for Større Færdselssikkerhed.

Dræbt på stedet
Bilerne, der skal bruges i kampagnen, blev smadret på Antvorskov kaserne ved Slagelse den 12. september. Alle ulykkerne er lavet, så føreren ville være dræbt på stedet, hvis de havde været virkelige. Det på trods af at ingen af bilerne er ramt med mere end 57 kilometer i timen.

Vigtige erfaringer
Forsvaret deltager blandt andet i kampagnen, fordi de er medlem af Rådet for Større Færdselssikkerhed, og for at Forsvarets bilinspektører kan få erfaringer af de test, der laves.

- Vi suger al den viden til os, vi kan. På den her måde får vi nogle dyre tests lavet for os. Eksempelvis har vi lavet vores egen test, der skal vise, hvor farligt det er med løse genstande i en bil, der ruller rundt. Informationerne og billederne kan vi så bagefter bruge i vores egne interne kampagner i Forsvaret. fortæller kaptajn Peter König, bilinspektør ved Forsvaret.

Se et tv-indslag om hvordan kampagnen blev til på forsvarskanalen.dk


Resultet taler for sig selv. Læg bare mærke til føresiden der nu er væk. Hastigheden var omkring 50 kilometer i timen.