[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

I aften holder Den Kongelige Livgarde en koncert til fordel for Folkekirkens Nødhjælp. Koncerten ”Vi husker Darfur” vil blive holdt på Børsen, i Børssalen. 

-Vi bliver nødt til at bidrage med så meget hjælp, vi kan. Behovet for hjælp i Darfur-provinsen er enormt. Det er et fælles ansvar for alle at hjælpe til. Sådan lyder forklaringen fra Eric Enstrøm, der er kontorhjælper for musikkorpset.

Borgerkrig og død
I mere end 30 år har Sudan været plaget af borgerkrig og væbnede konflikter. Tusinder af civile har mistet livet på grund af grove menneskerettighedsovertrædelser som voldtægt, tortur og drab.
Over 2,5 millioner mennesker er enten flygtet eller er blevet fordrevet fra deres hjem i løbet af de seneste tre år. Sult og fejlernæring gør situationen i Darfur til den største humanitære krise i øjeblikket.

Lokal indsamling
Livgarden har været ude og samle penge ind og har modtaget en del donationer. I alt har de samlet 16.000 kr. ind. Nogle af pengene bliver brugt til at uddanne fødselshjælpere og til at give dem fødselstasker med basale hjælpemidler i. Mange kvinder dør, når de nedkommer, af banale forblødninger og infektioner, som let kan forebygges. Chefen for Den Kongelige Livgarde overrækker det samlede beløb ved koncerten til statsministerens hustru Anne-Mette Rasmussen, som står for projektet.