[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Den 13. oktober drager premierløjtnant Mads Kruse Andersen, der er en del af den legendariske danske guldfirer, til Kina. Med på turen er i alt ni danske roere, der ved verdensmesterskaber i slutningen af august kvalificerede sig til næste års olympiske lege i Beijing.

Turen til Kina skal bruges til at se de forhold roerne skal bo og træne under, både under deres træningslejr inden legene og ved selve konkurrencerne. Men turen er blot en af mange rejser, som Mads Kruse Andersen skal på, inden han den 15. juni næste år endeligt sætter kursen mod Kina og de olympiske lege.
- Rosæsonen begynder for alvor den 30. januar, hvor vi tager på træningslejr i Portugal. Så kører det i en cyklus med 12 dags træning i Portugal og 10 dage hjemme frem til påske, hvor konkurrencerne begynder, fortæller Mads Kruse Andersen, der inden OL blandt andet skal ro World Cup stævner i Schweiz, Tyskland og Polen.

To halve dage
Livet som eliteroer levner ikke tid til at passe et almindeligt job i Forsvaret. To halve dage om ugen på Center For Idræt er, hvad det kan blive til for Mads Kruse Andersen. Resten af arbejdsugen har han fri med løn for at kunne passe træning og konkurrencer. Det er den måde, Forsvaret har valgt at støtte olympiske kandidater på.
- Jeg er meget glad for de forhold. Men jeg har også en interesse i at passe mit job. Det betyder, at jeg kan holde kontakten til Forsvaret og til kollegerne, og så giver det rent socialt nogle andre inputs, siger han.
Timemæssigt har Center for Idræt ikke meget glæde af Mads Kruse Andersen på denne side af de olympiske lege. Men efter tyve år med roning har han en samlet bunker af træningserfaring, som han giver videre, når han underviser idrætsbefalingsmænd og officerer.
- Jeg har oplevet alle former for træningsregimer. At træne kort og hårdt, længere og mindre intensivt og så videre. Og jeg kan fortælle, hvordan min krop reagerer, og hvordan det virker for mig, siger Mads Kruse Andersen, der oplever, at hans elever lytter med ekstra interesse, når han præsenterer sine resultater.