[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Søværnets Operative Kommando (SOK) fortæller, at 80 mennesker har meldt sig som frivillige havmiljøvogtere. SOK havde en stand, hvor lystsejlere kunne kigge forbi og få information om Stop Olien-kampagnen og det at være frivillig havmiljøvogter.
”Vi har fået mange positive ord fra folk, der har set vores kampagne. Vi har fået bragt budskabet ud endnu en gang, og vi er fuldt ud tilfredse med resultatet” siger Birgitte Vagnholm, sekretær på Stop Olien-kampagnen.

Hos Forsvarets Mediecenter var der travlt i informationsbussen lørdag. Mange børn og unge var interesserede og kom indenfor. Søndag blev der pakket sammen. Næste weekend kører bussen til Hirtshals.

Travlt på Esbern Snare
Mange lagde desuden vejen forbi Esbern Snare. Torsdag var der 456 besøgende, fredag 875 og lørdag var topscorer med 2.017 besøgende. Informationsofficer Steffen S. Sørensen stod for informationsdelen af Åbent Skib på Esbern Snare og er meget tilfreds med antallet af besøgende.
”838 af de besøgende var indenfor vores målgruppe, som er de unge mellem 18 og 25 år. Men det, at også mange andre viste interesse, er positivt. Det er vigtigt, at alle ved, hvad vi laver”, fortæller Steffen S. Sørensen Der var mulighed for at se det store skib indvendigt, få et kig på Lynx helikopteren og høre om Forsvarets uddannelser.

Søndag blev der pakket sammen, og folk strømmede til Tangkrogen i Aarhus for at få et sidste glimt af Tall Ships Race. De mange flotte sejlskibe sejlede af sted med kurs mod Kotka i Finland.